Marokko

Marokko

Lejligheden ligger i Cabo Negro, tæt på M’diq og Martil, i den nordligste del af Marokko.


I Marokko taler man arabisk og fransk. Oppe nordpå er sproget dog ligeså ofte spansk eller berbisk - eller en skøn blanding af alle fire!


Laith taler arabisk og bander indimellem over de berbiske dialekter og den lokale glæde over det spanske. Jeg kan mumle lidt franske brokker og en anelse arabisk - og lidt spansk kan man vel altid :-)


Valuta: 1 MAD = 066 kr.   1 kr. = 1,50 MAD. Marokkanske dirham er en lukket valuta, så der kan ikke veksles hjemmefra.


Vores oplevelse af Marokko er overvejende positiv. Man skal indimellem huske sig selv på, at det altså er Afrika vi er i: Ting kan tage tid - lang tid! Men de fleste vi har mødt er velvillige, hjælpsomme og smilende. Der er en del fattigdom og i fx. Tetouan mange tiggere.


Vejret er næsten som i fx Californien. Milde, regnfulde vintre og varme somre der næsten aldrig bliver helt uudholdelige. Det blæser tit ret kraftigt! Marokkanere søger herop om sommeren, da der kan være ganske uudholdeligt varmt længere sydpå.


Vores bedste bud på gode måneder er: september og ind i oktober - varmt, stadig vejr til en svømmetur og ikke fyldt med mennesker. Skoleferien slutter midt i september.


Januar, fordi det er dejligt at komme ned i lyset og det ret milde vejr. Kan være køligt, især om aftenen. Foråret: april, maj, juni - inden det bliver alt for varmt.